Hoppa till innehåll

Vård och omsorg med språkstöd

Hälso- och sjukvård

1700 poäng

 

Detta är en utbildning för dig som är klar med SFI C, men som inte är färdig med svenska som andraspråk på grundläggande nivå och som vill studera till undersköterska.



Utbildningens innehåll

Din utbildning börjar med att du läser yrkessvenska och svenska som andraspråk, så att du får en god grund inför vård- och omsorgskurserna. Sedan läser du kurser inom vård och omsorg samtidigt som du fortsätter lära dig det svenska språket.

Majoriteten av utbildningen sker på skolan men du kommer även ha APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du kommer få testa på flertalet praktiska moment under ett antal veckors praktik på ett privat eller kommunalt vårdföretag. En handledare finns tillhands ute på företaget.

Utbildningen är upplagd på 4 studieperioder vilket motsvarar cirka 2 år. Du läser svenska för invandrare och svenska som andraspråk och har du tidigare yrkeserfarenhet och beroende på tidigare betyg kan din utbildningstid förkortas.

Efter varje kurs som du klarar, får du betyg. Om du klarar hela utbildningen plus Svenska som andraspråk 1 och Samhällskunskap 1a1 med godkända betyg och även gör ett godkänt gymnasiesarbete, kan du få ett diplom från Mölndals Vård- och omsorgscollege, VOC. 
Utbildningen ger dig kompetens att arbeta inom både den privata och kommunala vården som undersköterska.

 

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

VO2KS-KURSPAKET

Skolform

Gymnasial utbildning

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.